Nyheter & Trender

 


Nyheter & Trender


En ny avdelning tar form

Under hösten får Unibrands kunder chansen att möta Marie Georgsson, produktchef för en ny avdelning för underkläder, sovplagg och bad‐/strandplagg. Hon har lång erfarenhet från ett flertal stora klädföretag och har under många år byggt upp ett stort leverantörsnätverk.

Marie Georgsson kommer närmast från Haléns, där hon arbetat under 13 år som produktchef med allt från underkläder och badplagg till damkläder i allmänhet. Hennes resa i branschen började redan 1984 och under den tiden har hon hunnit med att arbeta med både inköp, konstruktion, produktion och design på företag som Craft, Lindex och Gulins.

‐ Det var dags att göra något nytt, säger Marie. Jag hörde mig för och efter att ha pratat med Jörgen på Unibrands kände jag att här fanns en öppning, här kunde min erfarenhet komma till nytta i skapandet av en avdelning som gör att Unibrands kan erbjuda sina kunder fler produkter. 

Det som är nytt för Marie är att hon i sin nya roll som produktchef för en avdelning med inriktning mot underkläder, sovplagg och bad‐/strandplagg för både dam och herr kommer att möta kunderna direkt. Under de 13 åren på Haléns sköttes försäljningen genom media, men Marie är inte helt grön på kundkontakt. Förutom att hon arbetat som damansvarig på ett tradingföretag där införsäljning var en del av hennes uppdrag så har hon ett stort leverantörsnätverk med sig i resväskan till Unibrands.

‐ Leverantörsnätverket är A och O i att hitta och se till att kunderna får precis det de vill ha, när de vill ha det. Man hittar inte bra leverantörer genom Google‐sökningar direkt, säger Marie och skrattar. Det tar lång tid att skapa en speciell relation till en leverantör som ger det där extra som kunderna vill ha och behöver.

Det är just detta Marie har med sig i bagaget. De flesta av leverantörerna på hennes lista har adress i Kina och Indien och hon har besökt dem nästan alla personligen.

‐ Det som skapar trygghet i relationen med mina kunder är att jag är trygg med mina leverantörer.

Jag vet redan innan jag ser provplaggen vilken finish jag kommer att få. Leverantörerna förstår mig och jag vet hur de tänker och arbetar – det skapar stabilitet.

Marie startar sin anställning den 22 augusti, men hon har när detta skrivs redan arbetat i två veckor med att sätta ihop och komplettera sin egen kollektion. Hon åker på trendresa till London och Paris i början på september och senare på hösten blir det Hong Kong och Kina för att stämma av att allt på plats. Hon berättar att inspirationen kommer både från butiker och förfrågningar från kunder, men även från de kollektioner som hennes leverantörer arbetar med.

‐ Jag har ett brett modellspektra, så jag är väl förberedd när jag nu ska ut och sondera terrängen och lära känna kundernas behov. Det nya jobbet är en utmaning och en som jag ser fram emot.

Det går redan idag att ta kontakt med Marie – hon finns på 0702‐57 00 09.