Nyheter & Trender

 


Nyheter & Trender


Förstärkning till Unibrandsgruppen: AB Filip Holm

I dagarna blev affären klar - den 1 januari 2012 blir Boråsföretaget Unibrands majoritetsägare i anrika AB Filip Holm. Unibrandsgruppen får därmed en ny medlem och Unibrands kunder kan glädjas åt ett breddat sortiment med både nya varumärken och produktgrupper som denim och trikå.

Familjeföretaget Filip Holm startades 1967 och är efter över fyrtio år i branschen en välsedd leverantör i klädbranschen med huvudkontor i Svedala. Företaget erbjuder ett flertal välkända varumärken som Plaza, Jonna B och Dan Ryan. I den nya ägarkonstellationen finns den förre ägaren Kaj Holm med som en betydande delägare och har en rådgivande funktion i styrelsen.

- Avsikten med ägarbytet är att skapa större kundnytta för både oss och Unibrands, säger Kaj Holm. Genom samarbetet förs ett nytt, modernare tänk in i vårt bolag och vi kan ge våra kunder ett bredare sortiment och en ännu bättre prisbild på fler produkter.

Unibrandsgruppen innefattar förutom Unibrands och AB Filip Holm även Marbäck Tricot AB och danska Unibrands APS. Unibrands Jörgen Persson ser synergieffekter och fördelar med samarbetet, men poängterar samtidigt att det är viktigt att varje företag i gruppen bär sig självt.

- Unibrandsgruppen arbetar långsiktigt för att bli en starkare och mer mångsidig partner till våra kunder. Tillsammans ger företagen i Unibrandsgruppen sina kunder bättre lönsamhet och bättre service än om var och en arbetar på sin kant.

I mars nästa år tas den dagliga driften av Filip Holm över av Stefan Westerlund och Christer Rudhede, som båda har en gedigen bakgrund inom textilbranschen. De började samtidigt på MQs inköpsavdelning 1986, som de lämnade 1990 för att starta upp Jack & Jones Sverige. Efter tio år av hårt arbete påbörjade de 2001 ännu en uppstartsprocess, denna gång med danska Texman.

- Det finns en oerhörd mängd kunskap och kompetens på AB Filip Holm, säger Stefan. Jag och Christer kommer in med fräscha ögon, nya idéer och tar med oss erfarenhet och ett stort eget kontaktnät.