Nyheter & Trender

 


Nyheter & Trender


Peace, Love and Paisley –  hösttrend 2011

- Vi ser influenser från både 60- och 70-talet, säger Unibrands designers Linda, Jenny och Annica som varit i Paris, London och Barcelona i dagarna. Att vara rätt till hösten handlar om fingertoppskänsla i att renodla eller blanda från olika decennium.

Ute i Europa påminns man av 60-talets sprudlande energi och resultatet är ungt, poppigt och glatt.
Det är den raka A-linjesiluetten och den snygga kombon tunika och byxor som står ut. Retrodoftande miniklänningar i modern tappning syns överallt i höst. Höstens säkraste kort i klädväg är kort-kort.
- 70-talet andas Peace, Love and Paisley, säger Jenny och skrattar. Päls och ormskinn, silver och guld, vida byxor och höga klackar är måsten för höstens lyxigaste trend!
När vädret blir kyligare dyker också dunjackan upp. Äntligen ett mode som passar våra tuffa skandinaviska vintrar! Kort, lång, tight, oversized - lika rätt vilket som, bara att välja. Parkasjackan i mängder av utföranden fortsätter att vara kanske den mest funktionella jackan även denna säsong.
I det eviga rockiga London hittar vi accessoarer som Penny Loafers och större bags. Överklassmodet med tweedkavajer och ridstövlar håller fortfarande i sig. Populära mönster är Paisley, rutor, djur mönster och prickar.
Ett hett tips för den ressugne är att besöka butiken RUGBY i Covent Garden. Kedjan finns i USA med ett tiotal butiker och London stoltserar med den första i Europa. Linda, Jenny och Annica gillade speciellt ”customize”, avdelningen där du kan välja dina egna badges och applikationer och göra din egen unika piké eller tee.
- Vi kan också rekommendera ett besök på Napapijris butik i Paris som gjort ett uppsving med bra produkter och en mycket snygg butik, säger Linda. Även Citadium var bra i år, med ett väldigt tydligt ungt sport- och streetsortiment.