Nyheter & Trender

 


Nyheter & Trender


Regnkläder som gör dig glad

Orden ”hösten är här” är inte alltid en dyster påminnelse om att sommaren är över. På Unibrands Regnavdelning har regnkläder fått en helt ny betydelse: färgglatt, mönstrat och snyggt. Från roliga regnstövlar till trendigt skurna funktionskläder – hösten är rolig för alla!

- Regnkläder är så mycket Skandinavien, säger Sandra Eres, produktchef på Unibrands Regnavdelning.
Ett stopp i Köpenhamn är ett måste när jag åker på trendresa, men man får inte glömma att London också ger väldigt mycket, även om just regnkläderna inte alltid är lika inspirerande som hemma i Skandinavien.

I London inspireras Sandra av mönster på t.ex. porslin och planscher som hon tar hem och låter berika kollektionen. Det har hänt mycket på bara några år med framför allt PU-plagg för barn och idag kan man ta ut svängarna betydligt mer än tidigare. Något som Sandra gjort, och det med stor framgång.

- Anledningen till att vi har vuxit så pass mycket är att vi ligger i framkant i design och mönster, säger Sandra. Vi vågar lite mer – och det ger utdelning!

Unibrands främsta styrka är dock de egna materialen enligt Sandra. Funktionsmaterial som AQUAproof och AQUA Control Pro+ på plaggen ger mycket mer än bara ett bra regnplagg. Sandra arbetar idag mycket med både PU och vävda material.

- Funktionsplagg som skaljackor och allvädersplagg och barnkläder med mönster i alla regnbågens färger. Det blir också en del accessoarer som regnvantar, sydvästar och regnstövlar.

Funktionsplaggen är också ett område som Sandra hoppas att få arbeta mer med. Konsumenten är idag väldigt medveten och värderar ofta hög funktionalitet över snitt. Det ställer högre krav på tekniken och materialet:

- Tekniska funktionsplagg är ett område där vi kan mycket mer, säger Sandra. Jag hoppas att vi får chansen att visa det framöver!

Avdelningen kan idag göra det mesta inom både skärning, material och tryck. Bredden tillsammans med skickliga designers och det faktum att avdelningen har BSCI-certifierade leverantörer på både PU och vävda material gör avdelningen mycket konkurrenskraftig.

När det gäller pris har konsumentens smärtgräns varit ganska oförändrad under ett antal år, i alla fall på barnsidan. När det gäller dam/herr tycker Sandra att det verkar finnas en trend där somliga konsumenter är beredda att lägga lite mer pengar för att få ett moderiktigt regnplagg.

- Att vi kan hålla bra priser trots att vi har produkter som ligger i framkant när det gäller design är resultatet av ett hårt och målmedvetet arbete, säger hon. Både med att hålla leverantörsnätverket levande och att arbeta med trendspaning.